Translate ( Siteyi Farklı Dillerde Görüntüleyin )

Wikipedia

Arama sonuçları

       


ÖĞRENCİLERE ÖDEV NASIL VERİLMELİDİR VE İLETİŞİM SÜRECİ NASIL OLMALIDIR?






Öğrencilere ödev verilirken öncelikle ödevin verildiği öğretim grubu dikkate alınmalıdır. Öğrencilerin seviyeleri ve yeterlilik düzeyi ödevin verilmesinde en başta rol alacak unsurlardan olmalıdır. Öğrenci seviyesi üzerinde verilen ödevler faydalı olmayacaktır. Ödev verilirken bir amaç doğrultusunda verilmelidir. Ödev sadece ödev vermek ya da sadece vicdan rahatlatmak için verilmemelidir.


Ödevler sadece kağıda bir şeyler yazma ya da fotokopi dağıtma olmamalıdır. Uygulamalı ya da oyun şeklinde ödevler verilerek çocukların motive olmaları ve ilgilerinin artması sağlanabilir. Ödevin sadece eve verilmesi düşüncesi de oldukça yanlıştır. Sınıf içerisinde hatta grup şeklinde ödevler verilerek çocukların dikkatlerini toplama ve anlamadıkları yerleri anında sorma fırsatı sağlanmalıdır. Sınıf içerisinde çocuklara ödev verirken materyaller de kullanılabilir.


Bu sadece tahtaya sorular yazmak olmamalıdır. Örneğin matematik dersinde toplama işlemi yaptırılırken tahtaya yazılan işlemler eşliğinde somut materyaller verilmeli ve çocukların anlaması güçlendirilmelidir. Ödevler tekrar etme ya da pekiştirme amaçlı da verilebilir. İşlenen bir konu ardından eve ödev verirken direk ödev başlığı altında değil de konuyu daha çok içselleştirip pekiştirmesi için sorular sorarak ve bu soruları cevapsız bırakarak yapabiliriz. Yani araştırma yapmalarını isteyebiliriz.


Ödevlerinin yapılmasının artması için ödüllerle pekiştirme de yapılabilir. Ayrıca ödevler konusunda velilerde uyarılmalıdır. Velilere gereken bilgiler verilerek ödevlerde sadece yardımı olmalarını hepsinin yapmamalarını anlatmalıyız. Konularda ilerledikçe konuların unutulup unutulmadığını anlamak amacıyla ödevlerde geçmiş konulara da yer verilmelidir. Bu ödevler verilirken amaç sadece vermek olmamalıdır. Verilen ödev kontrol edilmeli ve öğretmen tarafından öğrenciye dönüt verilmelidir. Ödevlerini yapmayan ya da yanlış yapan öğrencilere direk olumsuz tutum sergilenmemeli farklı ödevler verilerek çocuklar takip edilmelidir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder